maandag 23 november 2009

Cultuur voor de ganse familie

DE OUDERRAAD stelt voor :

Familievoorstelling: Circustheater:
Circus Hoetchatchov - Circusatelier Woesh

Wanneer: zondag 13 december om 15.00 u
Waar: CC Gildhof, St. Michielstraat 9 te Tielt.
Voor wie: Vanaf 4 jaar en lagere school
Concept en spel: Kristof Gouwy en Karel Casier
Regie: Jeroen Serruys

Papa Krzystov en zoon Ivànovitch komen helemaal uit het koude Rusland om u hun circuskunsten te tonen!
Met grote trots presenteert papa zijn zoon, na hem, de grootste acrobaat van heel Rusland. Maar Ivànovitch is koppig en klungelig. De grote Russische circustraditie zal hem worst wezen. Geef hem maar zijn glimmende trompet en muziek!
Het verhaal zit verweven in een hilarische circustheatervoorstelling met jonglerie, acrobatiek, clownerie, dans, muziek, en heel veel zotte animaties. Een voorstelling waarbij zowel circusartiesten, grote en kleine mensen volledig uit de bol gaan!
Na de voorstelling palmt Circusatelier Woesh de inkomhal van het cultuurcentrum in met uitdagende circusspullen. Mama, papa, broer en zus (en zelfs oma en opa) kunnen er hun diabolokunsten testen, wandelen over een stalen kabel, jongleren met sjaaltjes en zelfs met bolletjes… Ooit al eens met één been op een grote bal gestaan? Tijdens deze circusworkshop kan je alle circuskunsten zélf uitproberen!

Je kan enkel reserveren voor 25 november2009 door 4 euro per persoon (volwassene en/of kind) over te schrijven op rekening 860-1052478-10 van de Ouderraad met vermelding ‘Circustheater 13/12’ en uw telefoonnummer.

Een unieke kans om eens samen met de kinderen kennis te maken met theater, achteraf kan iedereen gratis deelnemen aan de workshop!

Afspraak op zondag 13 december om 14.30 u
in het CC Gildhof, St. Michielstraat 9 te Tielt.
De toegangskaarten krijgt u ter plaatse van ons.


Familievoorstelling: Muziektheater: Lodewijk, de koningspinguïn
vzw Cultuurkapel De Schaduw op zondag 21 februari 2010, om 15.00 u

Een muzikaal sprookje voor jong en ouder (vanaf 8 jaar: indicatief)
Tekst: Dimitri Leue
Muziek: Benjamin Boutreur
Spel: Benjamin Sercu, Jonah Muylle, Marieke De Maré
Muzikanten: Koenraad Bekaert, Jozefien Derweduwen, Tijn Huylebroeck, Benoit Maddens, Marlies Dorme

Soms is het in het leven gemakkelijker om gewoon met de stroom mee te gaan. Maar Lodewijk doet dat niet. Hij gaat zijn eigen weg, volgt zijn eigen logica: “Een pinguïn is een vogel. En vogels kunnen vliegen. Dus ik kan vliegen.” En plots krijgt die ene kleine pinguïn te kampen met voor- en tegenstanders. Zelfs koningspinguïn Frederik de Derde, de koning der koningspinguïns, krijgt interesse voor deze vreemde pinguïn in de bijt …
'Lodewijk, de koningspinguïn' vertelt een muzikaal verhaal dat zich afspeelt in het koudste zuiden. Het is een sprookje dat schuurt en zalft, een waggelreis tussen droom en daad, een voorstelling tussen tekst en muziek.

Je kan enkel reserveren voor 7 februari 2010 door 4 euro per persoon (volwassene en/of kind) over te schrijven op rekening 860-1052478-10 van de Ouderraad met vermelding ‘Muziektheater 21/02’ en uw telefoonnummer.


Familievoorstelling: Het stripconcert van Jan & Kim - Jan De Smet & Kim Duchateau op zondag 7 maart 2010, om 17.00uVan 6 tot 12 jaar
Met: Jan De Smet, Kim Duchateau

Kijken naar liedjes en meezingen met tekeningen.
Dat gaat zo: Jan brengt kinderliedjes van alle tijden op accordeon, banjo, ukulele en gitaar. Evergreens (Kortjakje, Moriaantje, Onder moeders paraplu, … ) maar ook de jonge werkjes (Steek Je Vinger In De Lucht, Alles Goed, …). Kim zit braaf naast Jan en maakt een ondeugende tekening bij elk liedje. Boven zijn tekentafel hangt een camera. De beelden worden megagroot op een scherm achter Jan en Kim geprojecteerd. Zodat het lijkt alsof er – floeps – een videoclip wordt geboren terwijl je luidkeels aan het meezingen bent.
Het blijft spannend tot de laatste snik. Iedereen maakt immers kans om met een échte Kim naar huis te gaan. Alle tekeningen worden na de voorstelling opgehangen in een mini-expo. Voor de voorstelling krijgt iedereen een lotje dat kans geeft op een uniek exemplaar.

Je kan enkel reserveren voor 22 februari 2010 door 4 euro per persoon (volwassene en/of kind) over te schrijven op rekening 860-1052478-10 van de Ouderraad met vermelding ‘Het stripconcert 07/03’ en uw telefoonnummer.

Geen opmerkingen: